Dr. Antonio Turmo, especialista en lesió muscular esportiva
Joves practicant esport

Dr. Antonio Turmo

Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Medicina de l'Educació Física i l'Esport per la Universitat de Barcelona.

He desenvolupat la major part dels meus 30 anys de carrera professional en l'àmbit de la medicina de l'esport i l'alt rendiment esportiu, tant en esports individuals com en esports d'equip, especialment futbol i voleibol.

Pertanyo a la Unitat Clínica del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat, on vaig exercir funcions de responsable i coordinador de l'Àrea de Fisioteràpia i Rehabilitació. A més, he estat metge de la Selección Nacional de Voleibol, responsable del Departament Mèdic del RCD Espanyol de Barcelona i responsable del Departament Mèdic de l'equip de superlliga Xina Dalian Yifang.

Soc especialista en lesions en l'esport, especialment en lesions musculars generades per la pràctica d'activitat física. Durant el meu exercici professional he centrat el meu interès en diferents àrees que inclouen la lesió muscular esportiva i la seva prevenció, el dolor muscular de diferents orígens, la síndrome compartimental crònica, l'avaluació biomecànica i el diagnòstic ecogràfic en l'aparell locomotor.

He dedicat temps a desenvolupar habilitats de coordinació multidisciplinar de professionals en ciències de l'esport i a facilitar el treball de col·laboració dins i fora de l'organització, prioritzant la transferència de coneixement entre diferents professionals en ciències de l'esport.

La docència a la Universitat de Barcelona ha ocupat una part important de la meva dedicació professional, així com la formació de metges especialistes en Medicina de l'Esport en el medi hospitalari i en centres mèdics especialitzats.

Conèixer l'esport, la competició i les seves repercussions en el cos és garantia per a una millor avaluació i maneig de la lesió muscular o de qualsevol procés mèdic relacionat amb l'activitat física.

Experiència professional

 • 1991 – actualidad: Metge adjunt del Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat de Vallès-Consorci Sanitari de Terrassa.
 • 2018 – actualidad: Metge a la Unitat de Medicina de l'Esport Clínic-Sant Joan de Déu de Barcelona.
 • 1998 – actualidad: Professor del Màster en alt rendiment esportiu, del Comité Olímpico Español i la Universidad Autónoma de Madrid.
 • 2005 – actualidad: Membre de la Comissió Nacional de l'especialitat de Medicina de l'Esport.
 • 2018 – 2020: Responsable dels Serveis Mèdics Dalian Pro (Superlliga Xina).
 • 1990 – 2019: Professor associat del Departament d'Obstetrícia-Ginecologia, Pediatria, Radiologia i Anatomia Patològica. Facultat de Medicina. Universitat de Barcelona.
 • 2005 – 2018: Director de l'Escola Professional de Medicina de l'Educació Física i de l'Esport, Universitat de Barcelona.
 • 2013 – 2018: Director del Màster Fellowship en Medicina d'Alt rendiment Esportiu (Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat) de la Universitat de Barcelona.
 • 2013 – 2018: Professor coordinador del Màster Activitat Física i Salut. Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya. Universitat de Barcelona.
 • 1997 – 2018: Professor Màster de Fisioteràpia de l'Esport. Escola Universitària Gimbernat. Universitat Autònoma de Barcelona.
 • 2011 – 2010: Cap dels Serveis Mèdics de l'Àrea Esportiva del RCD Espanyol.
 • 2001 – 2017: Responsable dels Serveis Mèdics de la Real Federación Española de Voleibol.
 • 1988 – 1991: Professor de l'Escola Universitària de Fisioteràpia Gimbernat. Universitat Autònoma de Barcelona.

Publicacions

Més informació sobre el servei d'ecografia musculoesquelètica.

On som

Edifici Sant Joan de Déu Numància

Carrer Numància 7-9-13 08029 Barcelona
Mapa Medicina de l'esport

Com arribar

Transport públic i privat

Metro L3 i L5 i Rodalies de Catalunya, parada Sants Estació
Autobusos 27, 78, 109, 115, D40, H10, V7
Disposem d'aparcament

Contacte

El teu missatge s'ha enviat correctament.
Gràcies per posar-te en contacte amb la Unitat de Medicina de l'Esport Clínic-Sant Joan de Déu. Respondrem la teva consulta el més aviat possible.

Demana cita o més informació

TARIFES
La Unitat de Medicina de l'Esport Clínic-Sant Joan de Déu és una unitat privada. Únicament treballem amb assegurances mèdiques de reemborsament.

Consulta les nostres tarifes »

Enviant...